Νέα

Our Latest News

Τα Learning Tube στον αγώνα πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού!

Μαμά σ'αγαπώ και σε προσέχω! Αυτό το μήνυμα, παρέα με πολύτιμες συμβουλές πρόληψης θα κρύβει κάθε νέος κύλινδρος γνώσης των Learning Tube!

Τα Learning Tube δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν γνώσεις πολύτιμες για μια ζωή. Είναι παιχνίδια που δεν έχουν ηλικία, απευθύνονται σε όλους και έρχονται να καλύψουν γνωστικά κενά, η κατάκτηση των οποίων αποτελεί δομικό στοιχείο για τη διαμόρφωση της συμπεριφοράς κάθε πολίτη της σύγχρονης κοινωνίας μας. 

Γνώση όμως σημαίνει και πρόληψη και τα Learning Tube γίνονται τα πρώτα επιτραπέζια παιχνίδια που συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα ενημέρωσης και πρόληψης ενάντια στον καρκίνο του μαστού, στηρίζοντας το έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Αλμα Ζωής». 

Μακριά από προκαταλήψεις και ταμπού για μια ασθένεια που στατιστικά φαίνεται να αφορά 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως και ευαισθητοποιημένοι για ένα θέμα που αφορά όλες τις μαμάδες του κόσμου, εκείνες ακριβώς δηλαδή που επιλέγουν ή θα επιλέξουν τα παιχνίδια μας για τη δημιουργική απασχόληση μαζί με τα παιδιά τους, αποφασίσαμε να σταθούμε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια και να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην εδραίωση του μηνύματος του συλλόγου για έγκαιρη πρόληψη.

Στόχος μας, να φτάσει το μήνυμα "Μαμά σ'αγαπώ και σε προσέχω!" από τα παιδικά χεράκια που ετοιμάζονται να κατακτήσουν τον κόσμο μέσα από το παιχνίδι, στις χιλιάδες παραλήπτριες και να τις ευαισθητοποιήσει απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό για την υγεία τους θέμα!
Έτσι κάθε κύλινδρος παιχνιδιού, θα περιλαμβάνει έναν μικρό εικονογραφημένο οδηγό που περιέχει σύντομες και πολύτιμες συμβουλές πρόληψης.

- Ηθική μας ικανοποίηση, παραμένει η σκέψη πως η πρωτοβουλία αυτή θα σταθεί αφορμή για έγκαιρη δράση που θα σώσει έστω και μια ζωή. 
- Υπόσχεση μας, τα παιχνίδια μας να συνεχίσουν να προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις, που όχι μόνο θα ψυχαγωγούν αλλά θα ευαισθητοποιούν, θα ενημερώνουν και θα δημιουργούν συναισθήματα που θα διαμορφώνουν χαρακτήρες με ιδανικά.

Ο εικονογραφημένος οδηγός, αποτελεί μια ευγενική παραχώρηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» προς την δημιουργική ομάδα των Learning Tube.

Το Αλμα Ζωης

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είνα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά εμπειρία καρκίνου μαστού.
Η μοναδικότητα του Συλλόγου έγκειται στο γεγονός ότι όλα τα μέλη του, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, αλλά και οι εθελόντριές του είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού.

Το Όραμα του Συλλόγου είναι,  Κάθε γυναίκα που θα νοσήσει από καρκίνο μαστού, σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν βρίσκεται, να έχει πλήρη ψυχοκοινωνική στήριξη και ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία, την αποκατάσταση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής της, καθώς και τις διευκολύνσεις που της παρέχονται από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ασφαλιστικά ταμεία  καθώς και Οποιαδήποτε γυναίκα, σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν βρίσκεται, να είναι πλήρως ενημερωμένη για τον καρκίνο του μαστού, τη σημασία του και τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσής του, με σκοπό την πρόληψη.

Σύνθημά του Συλλόγου “η ζωή με ποιότητα”

Σκοπός του Συλλόγου Αλμα Ζωής είναι:

·         Η οργανωμένη αλληλοβοήθεια (peersupport)

·         H ψυχοκοινωνική στήριξη της γυναίκας που νοσεί, αλλά και των μελών της οικογένειάς της

·         Η ενημέρωση των γυναικών με καρκίνο του μαστού για τα δικαιώματά τους (ασφαλιστικά, παροχές ταμείων, εργασιακά κ.λπ.)

·         Η διεκδίκηση ποιοτικών συνθηκών υγείας και περίθαλψης των ασθενών

·         Η ενημέρωση του γενικού πληθυσμού πανελλαδικά για τον καρκίνο του μαστού, τη σημασία και τις μεθόδους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του Συλλόγου, επισκεφθείτε τη σελίδα www.almazois.gr ή επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 2104180006, 2108815444

 

 

 

Cookies
Πληροφορίες για τη χρήση cookies από την Κ-Τoyz
Αποδέχομαι